Fysiske tests - testbatteriet

De forskellige tests

Coopertest


Testen udføres ved, at man løber i sit maximale tempo i 12 minutter. Efter de 12 minutter stopper man, og måler hvor langt man har løbet.

Testens formål er at måle VO2 max. VO2 max måler maksimal iltoptagelse som er en betegnelse for kroppens evne til at optage ilt. 

Testens formål er også at måle om man bliver ved eller giver op i pressede situationer.


T-test


Testen udføres ved, at man først løber frem til den midterste kegle, derefter løber man til venstre, til højre, tilbage til midten og tilbage til start. Dette skal man gøre på hurtigst tid muligt.

Testens formål er, at måle hvor hurtigt man kan flytte sig fra den ene side til den anden. 

Længdespring


Testen udføres ved, at man står bag en linje. Man sætter af og hopper så langt som muligt. Herefter måles hvor langt der er hoppet.

Testens formål er at måle eksplosivitet og afsæt i benmuskler.

Testens formål er også at måle muskler i blandt andet Quadriceps femoris (forside lår), Hamstrings (bagside lår), Gluteus maximus (ballemusklen).


Højdespring


Testen udføres ved, at man sætte af med begge ben på jorden, hopper så højt som muligt, slår til "måleren" og herefter måles hvor højt der er hoppet.

Testens formål er at måle eksplosivitet og afsæt i benmuskler.

Testens formål er også at måle muskler i Quadriceps femoris (forside lår), Hamstrings (bagside lår), Gluteus maximus (ballemusklen).


Pull-up


Testen udføres ved, at man løfter sig op i armene så mange gange som muligt, uden at ramme jorden imellem hver repetition.

Testens formål er at måle hvor stærke arme man har. Man måler blandt andet også muskler i øvre ryg og skuldre.


Brutal mavebøjninger


Testen udføres ved, at man sætter sine ben i spænd, krydser armene, læner sig langt bagover og løfter sig op i mavemusklerne. Det handler om at lave flest mulige repetitioner.

Testens formål er at måle hvor stærke mavemuskler man har.

Bænkpres

Testen udføres ved, at man ligger på en "bænk" med armene opad. Man løfter vægtstangen ved at strække armene. 

Det handler om at  have mest muligt vægt på i øvelsen, mens man stadig kan lave 3 repetitioner.

Testens formål er at måle hvor stærke armmuskler man har. Man måler blandt andet triceps og biceps, bryst, ryg og skulder.

Benpres

Testen udføres ved at man sidder/ligger med benene opad. Man presser benene opad, ved at strække i benene.

Det handler om at have mest muligt vægt på i øvelsen, mens man stadig kan lave 3 repetitioner.

Testens formål er at måle hvor stærke benmuskler man har.

Sit and reach

Testen udføres ved, at man sidder på gulvet, foran en madras med en tommestok, man læner sig forover og måler hvor langt frem man kan komme over sine tær.

Testens formål er at se hvor smidig man er i lår, hofte og ryg.

Mine resultater og analyse

Coopertest:

I min Coopertest løb jeg i alt 2,77 km., hvilket svarer til en pace på 4.23/km.

Hvis man kigger på dette skema jeg har fundet:

Kan man se at det er "meget godt".

Der skal dog informeres om at der kan være enkelte "fejlkilder", som i tracking på appen (Strava) etc. - desuden havde jeg løbet til morgenbånd få timer inden.

Dette resultat viser at jeg har en god udholdenhed, hvilket passer godt til min sport, karate, hvor jeg ofte skal kunne hoppe op og ned i længere perioder.

T-test

Jeg klarede t-testen på 5'91.

Dette fortæller om man er god til hurtige skift fra side til side.

Jeg vil gerne arbejde videre med dette resultat, da det kan påvirke min sport til den bedre side, hvis jeg er god til det. Det er vigtigt man i karate kan skifte fra den ene til den anden side, hvis man får et stød imod sig.


Længdespring:

I mit længdesspring sprang jeg 2m. 20cm.

Dette fortæller mig, at jeg er god til at komme langt fremad, dette er en fordel i karate, da det er vigtigt at være god til at sætte af og rykke hurtigt frem mod modstanderen.


Højdespring:

I mit højdespring sprang jeg 2m. 80cm.

Dette er ikke det vigtigste punkt når det kommer til karate, men det er selvfølgelig vigtigt at have god eksplosivitet i benene.Pull-up:

Jeg kunne i alt lave 3 pull-ups med elastik.

I karate er det ikke nødvendigvis vigtigt at have stærke armmuskler, da det ikke er det der oftes bruges. Dog er det altid sundt at have gode armmuskler.

Jeg vil personligt arbejde videre på at blive stærkere i armene, da jeg ønsker at blive bedre til øvelser som blandt andet pull-ups.


Brutal mavebøjning:

Jeg kunne i alt lave 31 brutale mavebøjninger.

Det er fordel at have gode mavemuskler når man dyrker karate, hvis man skal kunne lave et korrekt spark, skal man "trække" det fra hoften/maven, og her skal man bruge mavemusklerne.


Bænkpres:

Jeg bænkpressede i alt 35 kg., jeg har aldrig prøvet at bænkpresse før.

Igen er det ikke "nødvendigt" at have gode armmuskler, men det er altid positivt. Jeg vil gerne arbejde videre på dette resultat.


Benpres:

Jeg benpressede i alt 260 kg., jeg har aldrig prøvet benpres før.

Det gik bedre end forventet, taget i betragtning, at jeg aldrig har prøvet det før. Jeg vil gerne arbejde videre med det, så jeg kan få bedre eksplosivitet i mine afsæt.


Sit and reach:

Jeg kunne i alt sit and reach 20 cm. over mine fødder.

Det er vigtigt, at man er smidig når man dyrker karate, og dette er derfor en vigtig øvelse. Jeg vil gerne arbejde videre på at blive endnu mere smidig, og det er derfor også den vane jeg har valgt at fokuserer på.